Spring naar content

Even voorstellen,

“Dat mensen ontzorgd en krachtig deze lastige periode afsluiten en hoopvol de toekomst ingaan. Dat is ons streven.”

“Als je een relatie op een goede manier afsluit, krijg je ruimte om te werken aan een gelukkige, nieuwe toekomst. Dat wensen we iedereen die zo’n fase doormaakt toe.”

Denise Kentie

Denise Kentie

Denise werkt sinds 1992 als advocaat (eerst in de algemene- en ondernemingspraktijk) en sinds 1999 als mediator en coach gespecialiseerd in het familierecht. Door de jaren heen vulde ze haar toolbox aan met ‘juweeltjes’ aan kennis, vaardigheden, (inter)nationale studies en trainingen. Jaarlijks bezoekt ze congressen, en volgt ze opleidingen en trainingen om haar toolbox zo goed mogelijk aan te laten sluiten op actuele trends en ontwikkelingen. Denise is meester in luisteren en in het stellen van de juiste vragen. Door haar ervaring in de praktijk en privé als (plus)moeder in een samengesteld gezin met vier kinderen, worden onverwacht mooie, passende oplossingen gevonden.

“Hoe complex een scheiding ook is, er is altijd een oplossing mogelijk. ‘Hoe groter de kloof, hoe mooier de brug’. Iedere financiële puzzel is een uitdaging. Om ouders en kinderen te mogen begeleiden naar creatieve oplossingen, blijft dagelijks boeiend. De dynamiek is bij iedere familie anders en door goed te kijken en luisteren onderzoek ik wat er werkelijk speelt. Mensen komen vaak bedroefd en bedrukt binnen. Dat ze met onze begeleiding, structuur en creatief meedenken in mogelijkheden uiteindelijk weer ontzorgd, hoopvol en krachtig de deur uitstappen: daar doen we het voor.”

Anouk Thomas

Anouk (geboren in 1971) is al advocaat sinds 1996 en scheidingsmediator sinds 2003. In 2010 heeft zij de opleiding tot Collaborative Lawyer gevolgd. Al vanaf de beginjaren heeft Anouk zich toegelegd op het Personen- en Familierecht. Daarnaast is zij getrouwd en moeder van twee kinderen. Haar creativiteit en daadkracht zet ze in om ex-partners zo goed mogelijk door een scheiding te helpen. Gedreven door haar grote rechtvaardigheidsgevoel en streven naar harmonie gaat ze op zoek naar de beste uitkomst voor iedereen. Anouk blinkt uit in haar oplossingsgerichte aanpak en in haar warme, respectvolle en diplomatieke manier van werken.

“Met de nodige humor en toewijding span ik me elke dag graag in om de best passende oplossing te bereiken bij een scheiding. Het is fijn
om mensen overzicht en steun te kunnen bieden in deze moeilijke tijd en materie. Dat kan alleen maar als je dit werk doet met oprechte interesse en aandacht voor de mensen die het betreft. Daar horen ook de kinderen bij. Zij zijn vaak een mooie spiegel voor hun ouders. Hoe moeizaam het soms bij aanvang ook gaat, het komt uiteindelijk goed. Dat vertrouwen en die hoop geven we mee. ”

“Onze drijfveer? Mensen echt willen helpen vanuit ons hart. Daar doen we het voor.”

Anouk Thomas

“Bij een scheiding komen veel emoties kijken. Het is fijn dat ik je dan als eerste aanspreekpunt een warm welkom kan geven.”

Jeannet de Vooght

Jeannet de Vooght

Jeannet (1978) is getrouwd en moeder van twee kinderen. Als onze organisatorische rots in de branding hecht Jeannet veel waarde aan nauwgezette uitvoering van haar secretariële en administratieve werkzaamheden. Ze werkt sinds 1998 als secretaresse voor advocaten en mediators in het personen- en familierecht. Voor jou als cliënt is Jeannet het eerste, warme aanspreekpunt. Ze heeft een groot hart: ze is oprecht in jou en in je gezin geïnteresseerd. Ook met allerlei praktische vragen kun je bij haar terecht. Doorgaans weet ze wat de status is van een dossier of wat er gebeurt bij de rechtbank. Mede dankzij haar wordt iedereen goed geholpen, hoef je nooit lang te wachten op antwoord en kijk je met een goed gevoel terug op de dienstverlening van KentieThomas. Kortom: Jeannet is een onmisbaar onderdeel van ons team.

3 pijlers

Onze ervaring

Of het nu gaat om mediation, overlegscheiden of onze rol van advocaat, op alle vlakken zijn we bedreven. Denise bouwde haar praktijk vanaf 1992 op en Anouk sinds 1996. Onze gerichte kennis van wet en rechtspraak in het familierecht combineren we met onze competenties op het gebied van (ontwikkelings)psychologie, coaching, onze kennis over de belevingswereld van kinderen en onze kennis op het gebied van financiële en fiscale aspecten van een scheiding. Is toch nog een ander specialisme nodig? Dan putten we uit ons uitgebreide (inter)nationale netwerk van professionals.

Onze houding

Hoe moeilijk een scheiding ook is en hoe hoog de emoties ook oplopen, wij geloven in een goede, duurzame oplossing voor alle betrokkenen. We besteden hierbij in het bijzonder aandacht aan de belangen van kinderen. Of we nu mediator zijn voor beiden of advocaat van één van de twee: we blijven respectvol en we houden zo goed mogelijk oog voor de belangen van het hele gezin en voor financiële onderwerpen. Door een relatie goed af te sluiten, kun je uiteindelijk ook weer bouwen aan een nieuwe, gelukkige toekomst. Dat is wat we iedereen toewensen.

Onze aanpak

Elke situatie is anders en ieder mens is anders. We gaan altijd eerst met je in gesprek over wensen en verwachtingen. Onze aanpak is op maat en erop gericht om je zoveel mogelijk te ontzorgen in deze verdrietige periode. We bieden je structuur in alles wat er op je afkomt. Samen brengen we in kaart welke aanpak het beste bij je past, en wat de bijkomende kosten naar verwachting zullen zijn.

Wat gebeurt er als je gaat scheiden?

Kinderen

Na de scheiding ben je geen partners meer, maar blijf je ouders. Voor kinderen is het het beste als ouders het ouderschap samen blijven vormgeven, ook na hun scheiding. Dat is moeilijk, zeker in het begin. En daarom helpen we je daar graag bij. Onze aanpak is erop gericht om de wensen en belangen van kinderen zo goed mogelijk mee te nemen in de scheidingsprocedure.

kinderen