Spring naar content

De juiste aandacht voor uw kinderen

“Als je drie wensen mag doen, welke zouden dat dan zijn?”

Na de scheiding ben je geen partners meer, maar je blijft samen ouders. Voor kinderen is het het beste als ouders het ouderschap samen blijven vormgeven, ook na hun scheiding. Dat is moeilijk, zeker in het begin. En
daarom helpen we je daar graag bij.

Ouders zitten soms zo vast in hun eigen emoties, dat de kinderen onbedoeld onvoldoende worden gezien en gehoord. Terwijl een scheiding óók over hen gaat. Daarom praten we vaak met de kinderen. We stellen ze niet voor een keuze, maar we vragen bijvoorbeeld: ‘Hoe ziet je dag eruit?’ En: ‘Als je drie wensen mag doen, welke wensen zouden dat dan zijn?’ Onze aanpak is erop gericht om zo de wensen en belangen van kinderen zo goed mogelijk mee te nemen in de scheiding. Onze ervaring is, dat kinderen dit fijn vinden en mooi kunnen spiegelen wat hun ouders doen en zelf inventieve oplossingen aandragen.

Meer informatie voor ouders

Een scheiding is heftig voor kinderen. Niet alleen omdat hun leven verandert. Het gebeurt dat ouders hun kinderen (onbewust) onder druk zetten of belasten, zelfs wanneer ze zelf denken dat het wel meevalt. Wij zien dat ouders het beste willen voor hun kinderen en dankbaar onze bruikbare tips en tools ter harte nemen om de negatieve gevolgen van de scheiding voor hun kinderen tot een minimum te beperken. Wil je hier meer over weten, kijk dan eens op de website van Villa Pinedo. Hier lees je meer over scheiden en over de invloed daarvan op kinderen. De ‘open brief’ aan alle gescheiden ouders geeft een mooie inzicht in het perspectief van het kind.

Meer informatie voor kinderen

Als je ouders gaan scheiden, dan zet dat jouw wereld op z’n kop. Het is verdrietig dat het gebeurt en er gaat een hoop veranderen. Maar papa en mama blijven altijd jouw ouders en ze blijven allebei van je houden. Ze moeten wel afspraken maken over hoe ze alles gaan regelen.En daar bij willen wij graag dat ze luisteren naar wat jij nodig hebt en wat jij belangrijk vindt.

Het is fijn als jij je verhaal ergens kwijt kunt. Misschien kan dat bij vrienden of vriendinnen, bij opa of oma of bij je leraar op school. Een plek waar je sowieso welkom bent is Villa Pinedo. Dit is een stichting, speciaal voor kinderen van gescheiden ouders. Op hun website kun je je verhaal doen, je kunt er advies lezen en je kunt er contact leggen met andere kinderen van gescheiden ouders. Ook vind je daar informatie die je aan je ouders kunt laten lezen als je dat wilt.

Het is fijn als jij je verhaal ergens kwijt kunt. Misschien kan dat bij vrienden of vriendinnen, bij opa of oma of bij je leraar op school. Een plek waar je sowieso welkom bent is Villa Pinedo.

Dit is een stichting,speciaal voor kinderen van gescheiden ouders. Op hun website kun je je verhaal doen, je kunt er advies lezen en je kunt er contact leggen met andere kinderen van gescheiden ouders. Ook vind je daar informatie die je aan je ouders kunt laten lezen als je dat wilt.