Spring naar content

Samen het
geregistreerd
partnerschap
ontbinden

Het ontbinden van een geregistreerd partnerschap is een zware en lastige keuze. Als mediator helpen wij graag om gezamenlijk tot de juiste oplossingen te komen. Wij bieden niet alleen begeleiding op juridisch en financieel vlak, maar ook op (ontwikkelings)psychologisch vlak.

Geregistreerd partnerschap ontbinden

Het ontbinden van een geregistreerd partnerschap lijkt op het ontbinden van een huwelijk. De zaken die bij het ontbinden van het partnerschappen komen kijken zijn afhankelijk van de wijze waarop jullie het geregistreerd partnerschap zijn aangegaan en of er minderjarige kinderen bij jullie geregistreerd partnerschap zijn betrokken. Wij kijken gezamenlijk naar alle zaken die geregeld moeten worden en ondersteunen bij het beslissingsproces.

Geen minderjarige kinderen

Als er geen minderjarige kinderen in het spel zijn, is het niet verplicht om het geregistreerd partnerschap te ontbinden bij de rechter. In dit geval helpen wij bij het opstellen van het convenant en zorgen wij voor de verklaring voor beëindiging van het geregistreerd partnerschap. Deze sturen we op naar de gemeente. Daarna wordt de ontbinding verwerkt in de burgerlijke stand en is de ontbinding definitief.

Wel minderjarige kinderen

Als er minderjarige kinderen in het spel zijn, zal de rechter het geregistreerd partnerschap moeten ontbinden. In dat geval heb je een mediator nodig die ook advocaat is (zoals wij). Hiervoor moet je een ouderschapsplan en een convenant opstellen en deze indienen bij de rechtbank. Hier helpen wij jullie graag bij. Wij stellen open vragen en komen samen tot beslissingen die we zullen verwerken in deze plannen.

Financiën

Ondanks dat er soms geen verplichting is om langs de rechter te gaan, zijn er altijd veel financiële zaken die geregeld moeten worden tijdens het uit elkaar gaan. Je kan hierbij denken aan partneralimentatie, kinderalimentatie, de koopwoning pensioenen, verdelen van het vermogen en schulden of een eigen onderneming. Het is belangrijk dat deze zaken goed geregeld worden. Wij begrijpen dat uit elkaar gaan op zichzelf al erg zwaar is. Wij zorgen ervoor dat het proces zelf overzichtelijk en soepel verloopt.

Contact opnemen

Hebben jullie vragen over het ontbinden van een geregistreerd partnerschap? Of wil je een kennismakingsgesprek inplannen? Contact opnemen is altijd mogelijk. We zijn telefonisch bereikbaar op 085 300 1070 en per mail via info@kentiethomas.nl. Wij helpen jullie graag tot de juiste oplossingen te komen.