Spring naar content

Mediation

Als scheidingsmediators in Breda werken wij gestructureerd en integratief. Wij begeleiden een scheiding niet alleen op juridisch en financieel vlak, maar ook op (ontwikkelings)psychologisch vlak. Een scheidingsmediator zorgt ervoor dat jullie samen in overleg gaan om tot afspraken te komen waar jullie beiden achter staan. Zo werken we samen aan een duurzame oplossing.

Mediator scheiding

Een mediator verzorgt de begeleiding van jullie allebei de personen in een scheiding. Deze manier van scheiden gaat met overleg, respect en een open manier van communiceren. Wij weten dat scheiden op zichzelf al zwaar is. Wij zorgen er als scheidingsmediators voor dat het proces zo eenvoudig en prettig mogelijk verloopt. Het doel van scheidingsmediation is echt om samen tot een oplossing komen.

Onze werkwijze

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. We luisteren naar allebei en kijken wat nodig is, of scheidingsmediation de juiste weg is en of het klikt. We geven basisinformatie over het emotionele stuk van scheiden, de rouwverwerking en helpen je met richtlijnen voor een betere communicatie. Ook krijgen jullie een lijst mee van stukken die we nodig hebben om de scheiding te regelen.

Bij mediation zijn de volgende aspecten belangrijk:

  • Persoonlijk aanwezig zijn bij de gesprekken,
  • Respectvolle communicatie,
  • Transparantie en gelijkwaardigheid.
  • Naar elkaar luisteren
  • Bereid zijn om elkaar tegemoet te komen.

Als mediator in de scheiding begeleiden wij het gesprek en zorgen voor structuur en een open, en fijne sfeer. We brengen jullie op de hoogte van alle relevante wet- en regelgeving en denken mee waar nodig in opties.

Scheiden of samenblijven?

Wij begeleiden het transformatieproces van partners naar ex-partners. Om dat goed te doen, beginnen wij het eerste gesprek doorgaans met de gezinnen van herkomst van beide partners en bespreken de geschiedenis van de relatie. We bekijken gezamenlijk of het echt op is.

Het komt regelmatig voor dat een relatie is vastgelopen, dat het “zo” niet meer verder kan. Jullie voeren hier onder onze begeleiding echter een ander gesprek, waardoor het kan zijn dat het toch niet tot een scheiding komt.

Is scheidingsmediation iets voor jullie?

Hebben jullie nog vragen over wat een scheidingsmediator voor jullie kan betekenen? Of wil je een kennismakingsgesprek inplannen? Je kan met ons contact opnemen via 085 300 1070 of per mail via info@kentiethomas.nl. Wij helpen jullie graag tot de juiste oplossingen te komen.