Spring naar content
kosten_overlegscheiden

Welke kosten komen er kijken bij een overlegscheiding?

Als jullie de keuze hebben gemaakt om uit elkaar te gaan, rijst vaak de vraag welke kosten er komen kijken bij een scheiding. Hiervoor hebben wij helaas geen pasklaar antwoord, omdat elke situatie om een ander traject vraagt. We vinden het belangrijk om naar een oplossing toe te werken die voor u, uw partner en uw kind(eren) goed en passend is. Zo kunt u bij ons kiezen voor overlegscheiden, mediation bij scheiding en een adviesgesprek.

Kosten bij overlegscheiden

Als je bij ons komt voor een overlegscheiding, hanteren we een uurtarief van 21% BTW. Hier berekenen we niet de vaak gebruikelijke kantoorkosten bij van 6%. Omdat er in een overlegscheiding twee advocaten tafel zitten, worden er dubbele kosten gemaakt. De uurtarieven worden hier vaak op elkaar afgestemd. Het doel van een overlegscheiding is om samen een constructief toekomstplaatje te schetsen, waarin we kijken naar het gezin en de fiscale mogelijkheden en risico’s.

Bijkomende kosten bij overlegscheiden

Naast de uren voor onze werkzaamheden en de kosten voor de advocaten, zijn er nog bijkomende kosten. In een overlegscheiding dienen de kosten van de coach/psycholoog te worden gedeeld tussen beide partijen en deze coach/psycholoog heeft een eigen uurtarief. Soms is er ook een financieel deskundige nodig in een overlegscheiding en ook dat uurtarief wordt dan doorgaans tussen partijen bij helfte gedragen. De meeste uren worden besteed aan de gesprekken aan tafel met het hele team, aan de gesprekken tussen jou en je advocaat ter voorbereiding hierop en aan gesprekken tussen de advocaten en de coach onderling.

Geen vast bedrag

Bij een overlegscheiding werken wij niet op basis van een vast totaalbedrag, omdat we dit niet eerlijk vinden. De situatie van een koppel kan namelijk om meer aandacht en berekeningen (en dus uren) vragen dan een ander koppel. We werken met koppels in verschillende situaties, dus we werken ook met verschillende totaalbedragen. Doorgaans blijkt dat onze werkwijze niet duurder is dan mediationbureaus die niet juridisch onderlegd zijn. Naast het tarief voor onze diensten, zijn jullie samen verantwoordelijk voor de administratiekosten voor de rechtbank (ook wel ‘griffierechten’ genoemd) en voor de beperkte kosten voor het aanvragen van de huwelijksakte en de geboorteakte (wanneer er minderjarige kinderen zijn).

Vragen bij mediation bij een overlegscheiding

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Een overlegscheiding wordt vaak als prettig ervaren. Persoonlijk contact is hier erg belangrijk. Je kunt ons daarom vrijblijvend bellen via 085 300 1070 of via onderstaand formulier een gratis kennismakingsgesprek aanvragen.