Spring naar content
kosten_advies

Welke kosten rekenen we bij een advies of second opinion

Bij KentieThomas is het naast mediation of overlegscheiden ook mogelijk om een adviesgesprek of second opinion aan te vragen rondom je scheiding. Indien wij alleen voor jou werken als advocaat of adviseur/coach, hanteren we een uurtarief van 21% BTW. Hier rekenen we geen kantoorkosten van 6%, wat vaak wel gebruikelijk is. Deze werkzaamheden kunnen wij meestal niet voor een vaste prijs uitvoeren, omdat de aard en de omvang van onze werkzaamheden per geval verschillen en op voorhand niet altijd te voorspellen zijn. Een procedure kan driekwart jaar tot soms jaren in beslag nemen. De omvang van de discussies en de wijze waarop jouw ex-partner en zijn/haar advocaat zich opstelt, bepaalt in grote mate de duur en dus ook de kosten van een gerechtelijke procedure.

Bijkomende kosten bij advies bij scheiding

Naast de kosten voor onze werkzaamheden, zijn er enkele bijkomende kosten waar je rekening mee moet houden. Als wij een gerechtelijke procedure voor je voeren, dan ben je aan de rechtbank of het gerechtshof tevens administratiekosten verschuldigd (zogeheten ‘griffierechten’). Indien wij je adviseren, coachen of een second opinion aan je geven, zijn de werkzaamheden en dus de kosten op voorhand beter in te schatten.

Gefinancierde rechtsbijstand

Bij een gerechtelijke procedure kan het zijn dat je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand (‘toevoeging’). Een echtscheidingsprocedure voeren wij als advocaat niet op deze basis, omdat we dan niet de kwaliteit kunnen leveren die wij wensen te leveren. We zullen je dan verwijzen naar een ander kantoor. Andere familierechtkwesties voeren we in uitzonderingsgevallen wel op basis van een toevoeging.

Contact met KentieThomas

Tijdens een eerste uitgebreid gratis kennismakingsgesprek op kantoor staan we altijd bij de te verwachten kosten stil. Schroom dus niet ons te benaderen. Het gesprek is vrijblijvend. Vul hiervoor onderstaand contactformulier in of neem contact op via 085 300 1070.