Spring naar content

De juiste aandacht voor uw kinderen

“Als je drie wensen mag doen, welke zouden dat dan zijn?”

Na de scheiding ben je geen partners meer, maar je blijft samen ouders. Voor kinderen is het het beste als ouders het ouderschap samen blijven vormgeven, ook na hun scheiding. Dat is moeilijk, zeker in het begin. En
daarom helpen we je daar graag bij.

Ouders zitten soms zo vast in hun eigen emoties, dat de kinderen onbedoeld onvoldoende worden gezien en gehoord. Terwijl een scheiding óók over hen gaat. Daarom praten we vaak met de kinderen. We stellen ze niet voor een keuze, maar we vragen bijvoorbeeld: ‘Hoe ziet je dag eruit?’ En: ‘Als je drie wensen mag doen, welke wensen zouden dat dan zijn?’ Onze aanpak is erop gericht om zo de wensen en belangen van kinderen zo goed mogelijk mee te nemen in de scheiding. Onze ervaring is, dat kinderen dit fijn vinden en mooi kunnen spiegelen wat hun ouders doen en zelf inventieve oplossingen aandragen.

Het is fijn als jij je verhaal ergens kwijt kunt. Misschien kan dat bij vrienden of vriendinnen, bij opa of oma of bij je leraar op school. Een plek waar je sowieso welkom bent is Villa Pinedo.

Dit is een stichting,speciaal voor kinderen van gescheiden ouders. Op hun website kun je je verhaal doen, je kunt er advies lezen en je kunt er contact leggen met andere kinderen van gescheiden ouders. Ook vind je daar informatie die je aan je ouders kunt laten lezen als je dat wilt.