Spring naar content
Samenlevingscontract ontbinden

Mooi inkijkje in de vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten. Hieronder het interview met onze Livina Jacobs.

Portret van Livina Jacobs voor BAgazine

Portret van Livina Jacobs voor BAgazineNieuwe editie BAgazine over Beroepsopleiding Advocaten
BAgazine editie 2 (okt 2020) (1)

Livina Jacobs volgde de Beroepsopleiding Advocaten in 2016 –
2019. Zij werkt bij Kentie Thomas – Kantoor voor Familierecht
in Breda en is gespecialiseerd in personen- en familierecht.

Hoe heeft u de Beroepsopleiding Advocaten ervaren?
“Ik vond het oprecht een hele leuke tijd. Het was fijn om in een andere omgeving samen met andere advocaat-stagiairs aan de slag te gaan. De tijdsbelasting was heftig, vooral het eerste jaar, maar ik was blij dat ik mijn kennis van de rechtsgebieden waarin ik niet actief was, kon opfrissen. Ook vaardighedencursussen, zoals het getuigenverhoor, vond ik heel interessant.”

Wat heeft de opleiding u gebracht?
“Meer basis en zelfvertrouwen als advocaat. De opleiding geeft je een voorstelling van wat er allemaal op je af gaat komen. Er is veel aandacht voor gedragsregels en -voorschriften. De opleiding heeft bijgedragen aan mijn zelfstandigheid als advocaat.”

Wat is de toegevoegde waarde van de Beroepsopleiding Advocaten?
“De theoretische basis vind ik waardevol, want in de rechtsgebieden waarin ik niet dagelijks werk was deze basis weggezakt. Ik ben dan ook blij dat ik de beroepsopleiding in de huidige vorm heb gevolgd. Sommige lessen waren onvergetelijk, zoals ‘rechter aan het woord’. Als advocaat heb je niet snel een informeel gesprek met een rechter; tijdens deze les hadden we dat wel. Het gaf mij inzicht in hoe rechters tegen zaken aankijken, hoe zij denken en wat voor hen belangrijk is. Hoewel ik al vaak bij zittingen was geweest, leerde ik er veel van.”