Spring naar content
scheidingsmediation

Mini-webinar
goed scheiden

Omdat wij eigenlijk in iedere scheidingsmediation of overlegscheiding deze tekening maken als hulpmiddel, hebben we deze zomaar getekend om aan iedereen te laten zien als ons allereerste Mini-Webinar. Scheiden is ingrijpend, verdrietig en ingewikkeld. We proberen met deze tekening een handvat te geven om bij een scheiding ouders te helpen ouders te blijven, ook al hebben ze geen partnerrelatie meer.

Het onderscheid maken tussen je ouderrelatie en je ex-partnerschap is van wezenlijk belang. We praten dus ook vaak over “boven de streep” en “onder de streep”. Verwijten, kritiek, frustratie over gebrek aan erkenning horen boven de streep. Nieuwe partners zijn voor jezelf na het beëindigen van de partnerrelatie en zitten, zeker in de beginfase, boven de streep.

Doel van ons werk is goed scheiden. Daarbij hoort het werken aan het “wij-kerngezin” onder de streep. Dit is een nuttige tool, naast andere tekeningen, uitleg en voorbeelden. Helpt deze tekening en helpt dit Mini-Webinar? Laat het ons weten, dan volgen er meer.

In onze praktijk gebruiken we deze tol, helpen we bij het afscheid nemen als partners en het team builden als collega-ouders. Daarnaast maken we een ouderschapsplan, een convenant, leggen we alles uit wat nodig is over de verdeling van de kosten van de kinderen, partneralimentatie, de echtelijke woning, de verdeling van de gemeenschap van goederen of afwikkeling huwelijksvoorwaarden, pensioenverevening en regelen we ook de procedure bij de rechtbank.

Wij begeleiden je graag bij een goede scheiding. Bel ons gerust voor meer informatie (085-3001070) of mail naar info@kentiethomas.nl.